Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Δημοτική Αγορά Χαλκίδας: Έτσι την ονειρευόμαστε

πηγή: egnomi.gr

Ημ/νία προσθήκης: 9 Απριλίου 2011, 08:05

Η Ισιδώρα (φωτό) φαντάζεται στη θέση της ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο. Διαβάστε κι άλλες απόψεις.

Η Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας έχει μετατραπεί σε ποντικώνα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί ντροπή(!) για την πόλη. Όλοι οι Χαλκιδέοι περιμένουν με αγωνία να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να βρεθούν τα χρήματα, ώστε να κατασκευαστεί στη θέση της μια Αγορά, αντάξια της ιστορίας της Χαλκίδας.



Πώς ονειρεύονται όμως οι Χαλκιδέοι και οι Χαλκιδέες την Δημοτική Αγορά; Σε τι θα ήθελαν να μετατραπεί και τι είδους καταστήματα θα ήθελαν να στεγάσει; Απάντηση στα ερωτήματα αυτά μας έδωσαν πέντε ερωτώμενοι, οι οποίοι φροντίσαμε να είναι διαφορετικών ηλικιών και αντιλήψεων, ώστε να υπάρχει αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Για αρχή επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε την άποψη μιας νεαρής (και πολύ όμορφης, ... το καλό να λέγεται) κοπέλας, της Ισιδώρας Καρέγλη, η οποία σχολίασε: "Φαντάζομαι την καινούργια Αγορά, σαν ένα σύγχρονο Εμπορικό Κέντρο, όπου να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των πολιτών. Να υπάρχουν καταστήματα για φαγητό και καφέ, αλλά και εμπορικά μαγαζιά, με ρούχα, καπέλα, παπούτσια."
 
Την ακριβώς αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Περικλής Γεωργίου, συνταξιούχος του ΝΑΤ, ο οποίος δεν θέλει να δει ούτε ένα μαγαζί στην παλιά Αγορά και σημειώνει: "Να γκρεμιστεί και να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής με πολλά δένδρα. Να βρίσκουν δροσιά οι πολίτες. Κάτι τέτοιο λείπει από τη Χαλκίδα."

(...)

Ολόκληρο το δημοσίευμα (εδώ)

Επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει
η  Γνωμοδότηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για Δημοτική Αγορά Χαλκίδας,
γιατί μας κατατοπίζει σε βάθος για το παρελθόν και το μέλλον της Δημοσικής Αγοράς. Αξίζει να κουραστεί λίγο κανείς να τη διαβάσει.

Γνωμοδότηση για τις Προτάσεις του Δήμου Χαλκιδαίων Ν.Ευβοίας: «Αποκατάσταση-Επανάχρηση της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Χαλκιδαίων» και «Αρχιτεκτονική Διαμόρφωση Πλατείας Βασιλείου και Πλατείας Εμπόρων»
πηγή: www.eviaportal.gr (εδώ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου