Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

4o Λύκειο Χαλκίδας: Πάρτι αποφοίτων ...ετοιμάζεται!!



Αναδημοσίευση από το e-postego.blogspot.com
    "Έχω πει και στα παιδιά της Tρίτης (Λυκείου), μόλις τελειώσουν οι Πανελλήνιες, θα κάνουμε ένα πάρτι αποφοίτων (βγάλαμε είδηση), το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ελληνική βραδιά, που θα έχει ό,τι υπάρχει στην ελληνική μουσική"   Ν.Σ.
    Άλλη μια μεγάλη συνέντευξη (ολόκληρη η συνέντευξη εδώ)  για λογαριασμό του e-postego.blogspot.com. Οι δαιμόνιοι και αεικίνητοι ρεπόρτερ και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, (στο ιντερνετικό μας ραδιόφωνο φυσικά) πήραν συνέντευξη εφ' όλης της ύλης από τον διευθυντή του Λυκείου μας, κ. Νίκο Σιόλια. Η Ιωάννα Δήμου, η Βάσω Κολοκούρη και ο Κώστας Κουτσαυλής, έχοντας μόνο μια διδακτική ώρα στη διαθεσή τους, και πολλά εμπόδια (συχνές επισκέψεις και τηλέφωνα στο διευθυντικό γραφείο), τελικά δεν πτοήθηκαν. Δεν χαρίστηκαν σε καμία περίπτωση στον λυκειάρχη, θίγοντας φλέγοντα θέματα για την εκπαίδευση, το σχολείο μας αλλά και το πολυσυζητημένο παρελθόν του Σιόλια. Ο ίδιος με χαρακτηριστική άνεση, απάντησε σε ολες τις ερωτήσεις, τοποθετήθηκε με σαφήνεια ενω δεν δίστασε και να μας τα... χώσει! Απολαύστε την αποκαλυπτική του συνέντευξη
Who's who
  • Λοιπόν ξεκινάμε! Ε… το όνομά σας πρώτα. Δεν σας ξέρουμε.(γέλια από όλους)
  • Δε με ξέρετε;
  • Όχι. Πρέπει να συστηθείτε από την αρχή…
  • Να συστηθώ… Είμαι ο Νίκος ο Σιόλιας, είμαι μαθηματικός, και αυτή τη χρονιά τελώ διευθυντής στο 4ο Λύκειο. Τον Αύγουστο που θα γίνουν οι κρίσεις δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να είμαι.(αν και το θέλει… μας το τόνισε)
(...)


  • Η γνώμη του για το e-postego radio
  • Μιλώντας για πρωτοβουλίες, πώς κρίνετε τη δικιά μας προσπάθεια για δημιουργία ραδιοφώνου;
  • Νομίζω ότι είναι πρωτοποριακή η δουλειά που κάνετε εδώ στο 4ο Λύκειο και με το e-πόστεγο και με το ραδιοσταθμό, είναι πραγματικά ξεχωριστή και μακάρι οι επόμενες γενιές να τη συνεχίσουν και να την αναπτύξουν περισσότερο.
  • Έχετε γενικότερα ακούσει διάφορα σχόλια από άλλους για τη δουλειά που κάνουμε;
  • Ναι βέβαια, έχω ακούσει και από ανθρώπους που δεν είναι στη Χαλκίδα, από φίλους που είναι σε άλλες πόλεις οι οποίοι όταν έμαθαν πως έγινα διευθυντής μου είπαν «α γίνεται και αυτή η δουλειά στο σχολείο σας», «μπράβο» κτλ. Πολύ θετικό αυτό.
 (...)


Τέλος, πώς θα χαρακτηρίζατε με μια λέξη το σχολείο μαs ;
  • Ανθόκηπο (σχόλιο μη μαγνητοφωνημένο… και οι κάκτοι βγάζουν λουλούδια)
  • Ωραία, θα κλείσουμε με αυτό (το ωραίο) μήνυμα. Ευχαριστούμε πολύ.


*(σ.σ) τα λόγια που βρίσκονται σε παρένθεση είναι καθαρά σχόλια της Συντακτικής Ομάδας


* Φυσικά να αποδώσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Νίκο Σιόλια, για τον χρόνο που διέθεσε να μας μιλήσει, στην κ. Άννα Ιμβριώτου, που χωρίς την άδεια της να μας παραχωρήσει την ώρα της, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη και βέβαια στον Παναγιώτη Κύριλλο ο οποίος επιμελήθηκε τη μετατροπή της συνέντευξης από το ακουστικό υλικό σε κείμενο!

Ιωάννα Δήμου
Βάσω Κολοκούρη
Κώστας Κουτσαυλής

Ο ένας Κώτσος προς τον άλλον, μετά τη συνέντευξη:
"Σου το 'λεγα: Να Διευθυντής! Να μάλαμα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου